Rio'da Yaz, İstanbul'da Kış...

"Kıskananlar çatlasın" tarzı bir yazı olmayacağını umarak, dün gece döndüğümüz iş seyahatinden bahsetmek istiyorum. İş Rio'daydı, mevsimse yazdı. Gerçi bir ülkeyi, hatta bir şehri anlamak için 5-6 gün çok kısa. Uzun uzun sokaklarında yürümek lazım, sadece zenginlerin oturdukları sokakları değil, köşe mahallelerini de gezmek lazım, bir kaç arkadaş edinmek lazım. Bunlara zaman kalmadı. Çalıştık, denize girdik, ben geri kalan zamanlarda çocuk baktım. Kendimin değil, planlanan da değil; öyle gelişti.

Rio'ya dönersek; kısa kısa notlar:


- Kışın ortasında, yazın yaşandığı bir yere gitmek çok güzel. Özellikle geceleri açık havada oturmayı ve açık ayakkabılar giymeyi çok özlemişim.
- Brezilyalı kadınlar çok güzeller ve fazla giyinmiyorlar.

- Bikininizi alıp gitmekte fayda var. Modeller aşırı küçük. Ben unutmuşum, normal bir mayo bulana kadar, bayağı aradım.

- İşler çok yavaş, insanlar hiç kasmıyor. Sabırsızlar için cehenem gibi bir yer. Özellikle havaalanında ruhunuzu teslim etmek istiyorsunuz.

- Hayat kaldığımız Copacobano Beach'tan çok farklı. Açlık ve uyuşturucu ticareti çok yaygın.

- Brezilya'da yaşayan Türk'ün çok az olmasına rağmen Türkler'i çok seviyorlar. Aile kökenleri Türkiye'den göçenlere dayanan çok sayıda insan olduğundan dolayı sorduğunda "ben Türk'üm" diyende çok var.

- Herşeyi, taşı, tepeyi, statı turizm açısından değerlendiriyorlar. Bu anlamda çok çok gerideyiz.
- Otell odalarında kulak temizleyici, şampuan vb yanında prezervatif te mutlaka bulunuyor.
- Rio'daki İsa heykeli çok görkemli ve etkileyici.

İlk iki günümüz Sao Paolo'da geçti. Brezilya'nın en büyük şehri. Ancak iş merkezi olduğundan beni fazla etkilemedi. Rehberler güvenlikle ilgili gözümüzü çok korkuttular, ancak grupça fazla abartıldığına karar verdik. Kötü hiç bir şey yaşamadık sonuçta. Fethullah Gülen Sao Paolo'da da okul açmış.
Yazdan, kışa geldik. Kedim ben yokken 6 gün boyunca bağırmış. Beni cezalandırır, gece oramı buramı tırmalar sanmıştım; ama öyle yapmadı. Sürekli bana yakın durdu, gece üstümde uyudu. Özlemiş canavar.
Rio'da Yaz, İstanbul'da Kış... Rio'da Yaz, İstanbul'da Kış... Reviewed by Arzu Pınar on Ocak 26, 2010 Rating: 5

9 yorum

umursamaz dedi ki...

Fotografı gorunce, Arzu RİO ya gitmiş dedim. süper:) yazdıklarını okuyunca ıcım ısındı.. bende brezilya ya gitmek istiyorum bakalım bu nezaman kısmet olacak, ha birde ispanya :)
super, cok sevındım senın adına..
hosgeldın dıyelım ozaman ;)
sevgiler,
pırıltılı

Evren dedi ki...

ne güzel olmuştur, hem için ısınmıştır hem de kafan dağılmıştır :) süpper...

Brajeshwari dedi ki...

kış vakti, deniz ne iyi gelmiştir.Arınmış, okyanusa bırakmışssındır tüm negatiflerini...

sevindim adına..
hoşgeldin.

Didem dedi ki...

:) Hoşgeldin Arzucum :) Ada'ya da iyi olmuş :) O tatlı ve her nazını çeken annesinin kıymetini anlasın biraz akıllı :) İnşallah bir sonraki sefere sadece tatil için birlikte gideriz Brezilya'ya. Orada artık arkadaşlarım da var :)

Derinden dedi ki...

En önce hoşgeldiniz diyorum. Fettullah Gülen'in okul açmasına da YUH diyorum. Bizi mahvetmek için adam dünyaya açılıp destek alıyor.

Arzu Pınar dedi ki...

:) merhaba arkadaşlar. gerçekten güzeldi. rio olur, mısır olur, kıbrıs bile olur. kış günü yazı yaşamak, yüzmek, kumda yürümek ve dediğiniz gibi negatiflerden arınmak. burasıysa soğuk, burası burası ikiyüzlü.

Arzu Pınar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ABİ dedi ki...

vay be... okul haaa? vay anasına...

Orkun dedi ki...

slm tekrar arzu:))
buraya bakmadan facede yorumunu bekliorum yazmıştım,şimdi okuyunca süper yorumunu özlediğimi anladım senin yazılarını :) bir süredir uzaktım geri döndüm bende..