Washington DC








Eğer müze seviyorsanız, Washington DC tam gitmeniz gereken yer. Müze girişleri ücretsiz ve hepsi bir arada. Amerikan Tarih Müzesi'nde first lady'lerinyafetlerini gördük. Onca tarihi eserin yanında en çok first lady giysilerinden etkilenmem ilginç ama Jackie Kenedy'nin, Michelle Obama'nın tuvaletlerini görmek hoştu.Amerikan Başkanlarının eşlerinin hepsininsa saçlı olması da ilginç bir tesadüf.



En çok Doğal Tarih Müzesi'ni beğendim.Müze'yi gezerken dinazorlarin sonunun tükenmesine şükredip durdum. O kadar büyük ve yırtıcı görünüyorlardı ki.Binlerce yıl öncesinden kafataslarını da sergilemişler. Üç yaşında bir çocuğun başını atmaca gagalamış, birinin ayağını timsah ısırmış. Şehirleşmiş olmamız ve yırtıcılara kurban gitmememiz de şans. Atalarımıza minnettar kaldım.



Akşam da Georgetown'da Vietnam yemeği yedik. Georgetown bizim yazlık şehirlerimize benziyor. Hava çok güzeldi, paltosuzşarıda, inceyafetlerle dolaşmayı özlemişiz. Herkes özlemiş olmalı ki sokakları çok kalabalıktı. Yanımızdan geçenler arasında Bakanlar, dünya politikasında söz sahibi kişiler var mıydı bilemiyorum. Muhtemelen vardı.



Washington'da insan Amerika'nın gücünü daha iyi anlıyor.Kısa tarihlerine bu kadar sahip çıkmalarını, çevre düzenlemelerini, müzelerini takdir ettim.Darısı başımıza.
Washington DC Washington DC Reviewed by Arzu Pınar on Nisan 19, 2011 Rating: 5

4 yorum

Adsız dedi ki...

ejderha ?? gercek miydi ki onlar :)

arzupinar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
arzupinar dedi ki...

dinazor tabi kast ettigim.tesekkurler duzeltme icin.

Gezi/yorum... dedi ki...

görüntüler çok güzel.. paylaşım için teşekkürler