TESLA'NIN DEHASIYLA KADINLARIN GELECEĞİ


Bilim insanı dahi Tesla, John B. Kennedy’ye, Ocak 1926’da verdiği ve Colliers isimli dergide yayınlanan röportajda cinsiyet rollerinin değişeceğini ve kadınların çok ilerleyeceğini, hatta toplumsal yaşamın arılarınki gibi olacağını söylüyor. Bunun teknolojinin gelişimiyle ve kadınların eğitilerek, yüzyıllar boyunca uykuda kalan akli becerilerini ilerletmeleriyle gerçekleşeceğini belirtiyor.
Röportajdan anektodlar:
‘‘Eğitimli bir gözlemci için şu açık ki – hatta sosyolojik anlamda eğitilmemiş biri için de – cinsiyet ayrımcılığı yüzyıllar boyunca devam etti, dünya savaşından önce vardı ve sonrasında daha da şiddetlendi.
Kadınların cinsiyetler arası eşitlik kavramına yönelik yaşadığı sıkıntılar yeni bir cinsiyet düzeniyle sona erecek ve kadınlar üstün olacak. Yalnızca yüzeysel olarak cinsiyetinin gelişimini sezebilen modern kadın, aslında daha derin ve insan ırkının gelişimi için çok önemlidir.
Kadınlar önce eşitliklerini, sonra üstünlüklerini erkeklere benzeyerek elde etmeyecekler. Onlar yalnızca entelektüel bir aydınlanma ve yükselişle bunları elde edecekler.
En başından beri, nesiller boyunca kadının sosyal itaatkârlığa zorlanmasıyla erkeklerden daha azına sahip olmadığını bildiğimiz akli yetenekleri kısmen köreldi ve bu kalıtsal olarak aktarıldı. Fakat kadın aklı, akli hünerlere sahip olduğunu ve erkeklerin başarabildiklerini kendilerinin de başarabileceğini kanıtladı ve ileriki nesillerde kadın aklının sahip olduğu bu kapasite daha da genişleyecek; ortalama bir kadın en az ortalama bir erkek kadar eğitim alacak, hatta, yüzyıllar boyunca uykuda olan aklının tekrar uyandırılması ve beynindeki keşfedilmemiş noktaların keşfedilecek olmasıyla daha da iyi bir eğitim görecek. Kadınlar geçmişi görmezden gelip gelişimleriyle medeniyeti ürpertecekler.’’
Nicola Tesla
TESLA'NIN DEHASIYLA KADINLARIN GELECEĞİ TESLA'NIN DEHASIYLA KADINLARIN GELECEĞİ Reviewed by Arzu Pınar on Şubat 19, 2020 Rating: 5