DAVOS'TAN ARDA KALAN


hashtag Mavi Seven Kadınlar var. Değişime inanç, geleceğe umut aşılıyorlar.

İklim değişikliğine dikkat çeken 16 yaşındaki aktivist Greta Thunberg ve 1960'lardan bu yana maymunlarla ilgili araştırmalarını sürdüren efsane Jane Goodall bir arada. Bu yıl, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun karesi benim için bu oldu. Bu fotoğrafta nesiller var, dünya sorunlarının karşısına dikilen sade insanlar var, Mavi Seven Kadınlar var. Değişime inanç, geleceğe umut aşılıyorlar.

Bunun dışında basından ve sosyal medyadan takip edebildiğim kadarıyla, bildiğimiz Davos. Her yıl olduğu gibi bu yıl için de ana bir konu seçildi. Bu yılın konusu; Küreselleşme, 4. Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı Şekillendirmek oldu. Dünya liderleri, sivil toplumun önde gelenleri, özel sektör temsilcileri Davos'taydı. Türkiye'den üç kişi katıldı. Basın Greta Thunberg'in trenle Davos'a seyahatini, liderlerin özel jetlerinin fotoğraflarıyla birlikte yayınladı. Katılımcılar açısından her bakımdan eşitlik olduğunu zaten iddia edemeyiz. Sadece yüzde 22'si kadındı. Ancak bu oran son yıllarda sürekli artıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun açıklamasına göre kadın erkek arasında ücret farklılığının da önümüzdeki 200 yılda kapanması bekleniyor.

Dünya hızla değişiyor, belki eşitsizlikler arasındaki farkların kapanması için önümüzde yüzlerce yıl da gerekmeyebilir. Asperger sendromlu, genç bir kız tüm dünyanın dikkatini küresel iklim değişikliğine çekebiliyor. Sadeliğin ve samimiyetin değerini, ilgimizi, zamanımızı, enerjimizi nelere yönlendirdiğimizi ve asıl neyin önemli olduğunu düşünmeye bizi yönlendiriyor. Dünya yoksa, doğa olmazsa hayat da olmaz. Hayatın olmadığı yerde bizler de olamayız, özel jetler arda kalsa da.
hashtag mavisevenkadınlar var. Değişime inanç, geleceğe umut aşılıyorlar.
DAVOS'TAN ARDA KALAN DAVOS'TAN ARDA KALAN Reviewed by Arzu Pınar on Ocak 25, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok