Doğu

Doğuda bir nehir akar,
Akla kara birbirine dalar.
Havada aşk kokusu,
Gönülde yas dokusu,
Gözyaşları akar

Akar usulca.

Altmışlarındaydı kadın... Çevresinde birden bire beliriveren erkekleri görür görmez, yüzünü aceleyle kapadı, başını önüne eğdi oturduğu dükkanın önünde. Kadının farkına bile varmamıştı erkekler, neşeyle şakalaşıyor, ellerinde yeni satın aldıkları misketler, bakkaldan buldukları artık üretimine devam edilmeyen, nostaljik görselli traş kremiyle birbirlerinin fotoğraflarını çekiyorlardı. Küçük değildi yaşları, doğunun bu kasaba bakkalı onları burunlarının aktığı, yara bere dolu dizleriyle hava kararana kadar futbol oynadıkları, karşı mahallenin çocuklarını dövdükleri günlere götürüvermişti belli ki. Bakkalın önünde oturan kadınsa bakamıyordu yüzlerindeki çocuksu ifadeye. Erkekti onlar, örtünmeli, bakışlarından ırak kalınmalıydı.Adet böyleydi.

Devamı: http://birdenbiregezi.blogspot.com/
Doğu Doğu Reviewed by Arzu Pınar on Ekim 09, 2006 Rating: 5

2 yorum

Adsız dedi ki...

Hoşgeldin... :)
Sen iş gereği de olsa gitmiş görmüşsün oraları...doğayı, ora insanını...
Keşfetmek, insan tanımak, gözlemlemek, gezmek, görmek dahası -seyyah olmak- içimden gelip de gerçekleştiremediklerimden..
Sana özgü anlatımınla yaşıyor gibi olsam da yine de görmek isterim bir gün inşallah...
...
Arada bir bana da uğra olur mu onca iş arasında da olsa... :)

Sevgilerimle,

Arzu Pınar dedi ki...

Selam canım,

Sitene bakıyor, yaşamına konuk oluyorum uzaktan da olsa.

İnşallah sen de istediğin gibi, yüreğinin rotasında bir yaşam sürersin. Eğer niyetin doğduysa, aslında fırsatı olur mutlaka gider, gezersin sen de. Bence hepimiz kendi seçimlerimizi yaşıyoruz. Bu sıralar kendimi sıkışmış hissetsem de, bu da benim yaratımım diyor, gücümü geri almaya çalışıyorum. Bu tip geziler de olmasa, iş-ev-huzurevi-seminerler arasında bir rutta gidip, geliyorum ben de.

Sevgiyle,
Arzu