7 Treni

New York'a gelirseniz, Manhattan'ın dışına da çıkmanızı öneririm. Özellikle 7 trenine binmenizi.

Hayatınızda tıklım tıkış bir otobüse binmediyseniz, rahatsız olabilirsiniz ama NYC'te hayat sadece Sex and City dizisindeki gibi değil, orası kesin.7 treni ise bir fenomen.

7 treni Quens'ten Manhattan'a giden tren. Orient Express olarak ta adlandırılıyor.Quens en fazla göçmenin oturduğu yer NYC'te. 7 treni de günde yaklaşık 117 milletten kişi taşıyormuş.

Ayda 200 dolar ödeyerek, Penn Station'dan daha kısa sürede giden başka bir tren daha var Manhattan'a. Hem manzarası daha güzel, hem oturuyorsunuz, hem de fenalık basmıyor.'' 200 dolar bana kalır, bir ayakkabı alırım her ay, 7 treninin nesi varmış'' dedim önce ama bir ay zor dayandım. Beş dakika otobüs beklemek yerine bir saat yürümeyi tercih eden biri olarak, 40-50 dakika trende oturabilmek kabus benim için.Şimdi nadiren, sadece geç saatlerde beklememek için 7 trenini kullanıyorum. Sağımda bir Hintli oturuyor, solumda bir Meksikalı, başı omuzuma düşmüş uyuyor, Türk bir kız anladığımdan habersiz bar bar, telefonda, beğendiği erkeği anlatıyor. Arada bir Meksikalı bir grup trene binip, şarkı söyleyip, para topluyor. En çok ta Çinliler oluyor.Böyle bir ortamı var 7 treninin.Her gün çekilmese de, kesinlikle görmeye değer.

Tıklayarak, izleyebilirsiniz. Enteresan bir video.

Bu arada 7 trenine sadece gelir düzeyi düşük, arabası olmayan kişilerin bindiğini sanmayın. NYC'te trafik te, park ta ciddi bir sorun o yüzden metro ve tren herkesin hayatının bir parçası. Hatta ünlü bir beyzbol oyuncusunun, antremana gitmek için bindiği 7 treniyle ilgili sözleri başına iş aşmış ve halkın büyük bir kısmının nefretini toplamıştı.John Rocker , 7 treninde kendini Beyrut'ta gibi hissettiğini, sağında Aidsli birinin, solunda 4 çocuklu, 20 yaşında bir kızın oturmasından endişe duyduğunu söylemiş; bu yabancıları ülkeye kimin aldığını sormuştu. Bu sözlerinin ardından çıktığı ilk maçta Rocker'ı 700 polis korumuş.Kıssadan hisse ünlü bir sporcuysanız boş boş konuşmayın. Örneğin eklenme sebebi 7 treninde her kesimden, gelir ve ün durumundan insan var.
7 Treni 7 Treni Reviewed by Arzu Pınar on Şubat 09, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok