That Championship Season


24'ten Kiefer Sutherland, Sex and the City'den Chris Noth, Lost Boys'dan Jason Patrick, Braveheart'tan Brian Cox ve ilk kez bu gece gördüğüm Jim Caffigan'ı bir araya getiren That Cahmpionship Season'ı izledim Broadway'de.15 yıl önce, Pensilvanya'da basketbol şampiyonu olan oyuncular koçlarıyla bir araya gelip, içip dertleşiyorlar. Ama ne dertleşme. Tüm gizlenenler ortaya çıkıyor. Amerika'nın ''ne olursa olsun, kazan'' anlayışına dem vuruluyor.Izlenmesi gereken bir drama.Oyuncular da çok iyi.

Kadınlar arasında Mr.Big olarak bilinen Chris Noth çok yakışıklı.Kiefer Sutherland onun yanında ufak tefek kalıyor.Amerika'da oyundan çok Jason Patrick ile Kiefer Sutherland'in aynı sahneyi paylaşmaları hakkında konuşuluyor. Çünkü Julia Roberts Kiefer ile nişanlıyken Jason'a kaçmıştı.Oyunda da iki dost arasında buna benzer bir ihanet sahneleniyor.

Bugün benim için güzel başladı.Times Square'e yakın bir yerde eğer bir saat kadar beklemeyi göze alırsanız, indirimli Broadway biletleri alabiliyorsunuz. Ben de yarı fiyatına çok güzel bir yerden izledim oyunu. Gündüz de bir seminere kaydoldum.Kayıttaki kız önce indirim yapmayacaktı.Erken kayıtlara 100 USD indirim vardı, bense süreyi geçmişim. Aslında seminer yarın, yer bulabilmem bile mucize. Neyse kız Pakistanlı, ben de Türk olunca iki milletin dostluğu faydasını gösterdi, ben de indirimi aldım.

Her şey güzeldi, taki eve dönerken istasyonda zenci, sokaklarda yaşayan bir adamın tüm dişlerini dökecek kadar dayak yediğini, yüzü kanlar içinde, inleye inleye ağladığını görünceye kadar. Elleri kelepçeliydi ve başında polisler vardı. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken, zayıf, agresif bir adam bana doğru koşmaya başladı. Ben sağa çekildim, yanımdaki kız sola, bize bir şey olmadan adamı yakaladı polisler. Sanırım o dövmüş evsiz barksız zenciyi. Çok üzücü bir görünümdü.Kötülüğü anlamak güç.
That Championship Season That Championship Season Reviewed by Arzu Pınar on Mayıs 05, 2011 Rating: 5

2 yorum

Vladimir dedi ki...

Güçsüze karşı anormal öfke patlamaları yaşayan insanlar oluyor sokaklarda. Anlamak mümkün değil. Caydırıcı cezası ya da tedavisi olmalı bunların.

Arzu Pınar dedi ki...

New York polisi gayet caydırıcı görünüyor. NY'ta acayip bir iş yapmışlar.Dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biriydi. Adım başı kamera, polis.Cezaları da var.Ama tedavi edilebilir mi bilmiyorum. Adamdaki sertliği, kötülüğü hissettim dün gece.