Sinemanın Fendi Sponsorluğu Yendi

Sanata ve bilime destekleriyle sponsorluğun ataları olarak bilinen ünlü ve güçlü bir aile Mediciler. Floransa'nın ilk bankasını kuran, yüzyıllar boyunca sanatçıları ve bilim adamlarını kollayan önemli hamilerden birisi. Böylesi bir desteğin ailenin itibarını yüzyıllar sonrasında bile olumlu etkilemesi beklenir. Nitekim ben de Iletişim Fakültesi'nde okurken, mesenlikle ilgili bilgi verilirken mutlaka Medici Ailesine değinilmiştir. Ancak kimse bu ailenin çevirdiği dolaplardan, katliamlardan, sapıklıklardan bahsetmemişti.

Şu anda gösterimde olan Kral Henry filmine giderseniz, Catherina de Medici'nin tek bir emriyle onbinlerce Protestan'ın katline ve Fransa'daki iktidar mücadelelerine tanık olabilirsiniz. Isabella Adjani'nin oynadığı Kraliçe Margot filminde de aynı dönem ve aile tüm acımasızlıklarıyla gösteriliyordu.

Sponsorluk, itibar kazanmak ve bunu korumak için doğru bir araç.Özellikle de marka veya kurumla ilgili doğru bir alan seçilirse, uzun süreli planlanır ve profesyonel olarak uygulanırsa. Nitekim ülkemizde de örnek gösterilebilecek uygulamaları mevcut. Ancak bu demek değil ki, sponsorluk ya da diğer iletişim araçları gerçekleri tamamen örtebilir. Eğer zalimseniz, etik dışı uygulamalarda bulunuyorsanız gün gelir, her şey ortaya çıkar. En iyi iletişimci, kriz yöneticisi bile gerçeği tamamen değiştirerek yansıtamaz. Iletişimcilerin görevi kurumların, markaların, kişi hatta ülkelerin kendilerini doğru ifade etmelerini sağlamaktır.Bu anlamda sanatı, bilimi, doğayı, tarihi vb. koruyanlar elbetteki halk tarafından takdirle ödüllendirilirler. Hiç yapanla yapmayan bir olur mu?Ancak samimi olmak, Mevlana'nın dediği gibi olduğu gibi görünmek çok önemli. Itibarın kalıcı olması için eylemlerle söylemler birbirini desteklemek zorunda. Aksi halde bir yönetmen çıkıp, filminizi çekiveriyor işte.
Sinemanın Fendi Sponsorluğu Yendi Sinemanın Fendi Sponsorluğu Yendi Reviewed by Arzu Pınar on Ağustos 12, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok