Birisi Size Kötüyüm Diyorsa Ona İnanın


Mayıs ayında vefat eden Maya Angelou'nun bir videosunu izledim geçende. Birisi size ''ben kötüyüm'' dediğinde, ilk seferinde inanın diyordu. Hayatında türlü zorluklarla baş eden, görmüş geçirmiş bu dünya tatlısı, yaşlı bayana hak vermemek ne mümkün. Ancak nedense, birisi yaradılışının karanlık yönlerini açık açık gösterse, her seferinde hayal kırıklığına uğratıp, zarar da verse, güvenimi komple kaybetmesi zaman alıyor. Özellikle de hoşlanmışsam, onu özel hayatıma almışsam, bir umut hep kalıyor içimde. Ancak paylaşımlar ve alışkanlıklar arttıkça ve kötülükler devam ettikçe; açtığı yaralar da daha derin ve iyileşmesi zor oluyor. Doğrusu nedir? Ya baştan güzel gelişebilecek bir ilişkiyi, dostluğu, önyargılardan dolayı kaybedersem? Karşımdakini yanlış değerlendirirsem? Aslında bu soruların cevaplarını biliyorum. Çünkü maskeler ne kadar katmanlı ve sosyal davranış kurallarına ne kadar uyumlu olursa olsun bir insan, hırsını, hasetini, bencilliğini çok da saklayamıyor. Gösteriyor kendisini göstermesine de, gönül neden görmek istemiyor?

''Ben kötüyüm diyorsa, ona ilk seferinde inanın.''

Maya Angelou'nun bu önerisini uygulayacağım. Açık açık söyleyen yok tabi, ancak davranışları ele veriyorsa; ikinci, üçüncü şanslara artık elveda.

Not: Görsel http://www.becauseofthemwecan.com/  sitesinden. Bu bir sosyal sorumluluk kampanyası. Siyah topluluğu, kendilerine güvenlerini artırmak amacıyla, aralarından çıkmış başarılı ve topluma örnek kişilerle güçlendirmeye çalışan bir hareket. Bir kişi başarabilirse, bu bir potansiyelin uyanması demektir. Hepimiz yapabiliriz. Siyah olmuşuz, beyaz olmuşuz, kadın veya erkek fark etmez.


Birisi Size Kötüyüm Diyorsa Ona İnanın Birisi Size Kötüyüm Diyorsa Ona İnanın Reviewed by Arzu Pınar on Kasım 15, 2014 Rating: 5

1 yorum

Gebelik hesaplama dedi ki...

"Ben kötüyüm diyorsa, ona ilk seferinde inanın."

Ötesi yok.