O Zaman Kar Yağsın

Ayşe Acar'ın Metin Bobaroğlu'yla, ATV'de yayınlanan söyleşisinde anlattığı bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki sizler de benim gibi, elinizden gelen her şeyi yaptığınız halde, sonuç alamadığınız bir dönemden geçiyorsunuzdur, ''ee peki şimdi ne yapalım'' diyorsunuzdur.Belki bu hikaye benim gibi sizin de içinizi ısıtıp, geleceğe gülümseyerek bakmanızı sağlayabilir, kimbilir.

Olay Tunceli'de geçmiş. Gazeteci Ayşe Acar her sene oraya gitmeye çalışır ve her gittiğinde de ''yaşanmış hikayeler var mı'' diye sorarmış.Tunceli'nin delileri bolmuş çünkü. Sokakta da gezerlermiş. Festivalleri de meşhurmuş Tunceli'nin. Ancak zaman zaman iptaller de yaşanırmış.Ne zaman bir festival iptal olsa, medyadan duyurulurmuş. Geçenlerde de böyle olmuş.Muhabirlerden bir tanesi sokakta bu konuyla ilgili soru sorarken, bir meczubu yakalamış:''Beyefendi bu sene festival Tunceli'de iptal oldu, ne düşünüyorsunuz?'' diye sormuş. Aylardan temmuzmuş. Meczub şöyle bir durmuş; ''o zaman, o zaman kar yağsın'' demiş.

''O zaman kar yağsın''...

''Eee olmuyor, şimdi ne yapacağız'' denildiğinde söylenebilecek en güzel sözmüş. Çünkü yaşam öyleymiş.

Metin Bobaroğlu şöyle yorumladı: ''Eğer silsile, bağlantılar, sebep-sonuç ilişkileri, tasarımlar planlandığı gibi gitmediğinde;  işte o zaman kar yağsın.  Orada spontan bir bekleyiş var, orada ortaya çıkacak olanı bilmiyoruz.O ortaya çıkacak olandır ki bizi heyecanlandırıyor. Allah'ın lütfu keremi işte o spontan noktalardadır.''

Lütfunuz bol olsun.



O Zaman Kar Yağsın O Zaman Kar Yağsın Reviewed by Arzu Pınar on Eylül 10, 2012 Rating: 5

3 yorum

cem dedi ki...

o zaman tam kar yağma vaktidir benim için, yağsın bir an önce.

Arzu Pınar dedi ki...

inallah. benim icin de :)

Adsız dedi ki...

gölgesizlerdeki meczubun sorusunu aklıma getirdi bu öykü.Orada da hiç kar yağmayan köyde bu meczup "Kar neden yağar kar!"cümlesi ile film sonuna kadar dolandı durdu.Yağmayacak bir yerde kar yağsın bekleyişini bile beklemiyordu bu adamcağız.Beklentilerimi ne zaman değiştirsem işime yarıyor benim de.