Bazen Yanlış Tren Seni Doğru İstasyona Götürür

The Lunchbox Hint yapımı bir film. Sefertası Türkçesi. Klasik Bollywood yapımı, danslı bir film gelmesin aklınıza. Unuttuğumuz romantizmi hatırlatsa da, gerçekçi bir film Sefertası. Hatta farklı kültürlere sahip olmamıza rağmen, bizden de çok şey barındırıyor içinde.

Eşine hazırladığı sefertasının yanlışlıkla başka bir adama gönderilmesiyle başlayan iletişimin, birbirlerinin ruhlarına dokunmalarıyla devam etmesi anlatılıyor filmde. İlla güzel, ancak eşinin yüzüne bile bakmadığı, orta halli bir ev kadını. Saajan ise emekliliği yaklaşmış, tek isteği kimsenin kendisine bulaşmaması olan bir adam. İki yalnızın hikayesi Sefertası, sekiz milyonda bir ihtimalle olabilen bir yanlışlıkla başlayan. Bombay'daki kalabalık ve hıza tezat, mektuplarla sürdürülen. Geçmişe özlem duyulan, cennetin hayat bulduğu başka bir şehri düşleten, gerçeklerle yüzleştiren.Ev kadınlarının yaşamı, rutinin hayalleri öldürmesi ve benzeşen kaderlerimiz.

Daha fazla anlatmayayım da izlemek için nedeniniz kalsın.Suya sabuna dokunmayan filmlerden sıkıldıysanız, tavsiye ederim Sefertasını. Yönetmeni de, oyuncuları da, hikayesi de başarılı.































Bazen Yanlış Tren Seni Doğru İstasyona Götürür Bazen Yanlış Tren Seni Doğru İstasyona Götürür Reviewed by Arzu Pınar on Temmuz 29, 2014 Rating: 5

2 yorum

Pen, Paper and Camera dedi ki...

Merhaba, ben blogunuzu Luncbox filmi sayesinde kesfettim. Kisa sure once kendi blogumu yaptim ve tesadufen ayni film hakkinda yazi hazirlamistim. Benden baska sevip yazi yazan var mi diye internette bakarken karsima blogunuz cikti.

Bundan sonra firsat buldukca okuyacagim yazilarinizi. Basarilar

Arzu Pınar dedi ki...

merhaba.çok güzel olmuş blogunuz.ben de takip edeceğim.
sevgiler,